Over
Mirjam

Mirjam Louise Boomert

Vanuit haar Verbeeldingsatelier in het Vlaardings havengebied werkt Mirjam Boomert (1965, Vlaardingen) als autodidact kunstenaar aan haar verschillende projecten. Haar brede interesse zorgt voor veel en verschillend materiaalgebruik: textiel, op alle mogelijke manieren, als kledingstuk of losse stof, fotografie, hergebruik, papier, muziek. Als muzikant (de drummer van de band) is ritme belangrijk voor haar, dit werkt ook door in teksten/poëzie.

"Door mijn zintuigen goed te gebruiken probeer ik, al schrijvend en schrappend, te komen tot de essentie van een materiaal of situatie. Stilstaan bij het moment, het belang van nu, wat zie en voel ik eigenlijk..."

Ruim 10 jaar geeft ze fotografielessen aan leerlingen van het basisonderwijs voor verschillende culturele instellingen in de regio waarbij ze kinderen de basisbegrippen en vooral het plezier van fotograferen bijbrengt. Ook geeft ze in haar eigen atelier en op locatie workshops fotografie, textiele werkvormen en grime aan o.a. leerlingen/docenten van het basis en voortgezet onderwijs.
Ze is als kunstenaar en bestuurslid verbonden aan de Stichting KunstWerkt uit Schiedam.

In juli 2016 publiceerde ze, in eigen beheer, haar eerste dichtbundel "Als los zand".

 

verbeelding
verweeft
verleden
heden
en toekomst
langs een
klein randje
kant
dat ooit
onberispelijk wit
de rondingen van een
lichaam heeft gevolgd.

Uit "Vervoering".